Pályázatok

Pályázataink

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, mint Támogató által 2015.12.29. napján kiadott, „Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban” című, VP-3-4.2.1-15 kódszámú felhívása

alapján, a Bábolna Élelmiszeripari Kft, mint Kedvezményezett támogatásra alkalmas minősítést kapott. A megvalósított projekt címe „ A Bábolna Kft élelmiszer előállító üzemének fejlesztése” , azonosító száma : 18026275.

A támogatás összege : 487.984.574,- Ft

A támogatás mértéke : 50%

A pályázat keretében a Bábolna Élelmiszeripari kft korszerű lisztező és morzsázó berendezések beszerzését végezte el. Ezen berendezések használatával a gyártott termékek egyedi súlya pontosan beállítható, ezáltal a csomagolási túlsúly megszűnik. A dobmorzsázó berendezés használata a csontos termékek kézzel történő gépi töltését kiváltja, a gyártás hatékonysága növekedett. A spirálfagyasztó berendezés óránként 2000 kg készre sütött termék agyasztására alkalmas. A beállított síkfóliás csomagológépek biztosabb tasak lezárást adnak, kisebb tasak töltősúly mellett is hatékonyan dolgoznak. A hűtőházi mozgatható állványrendszer beüzemelésével közel 2000 raklaphellyel növekedett a fagyasztott tárolási kapacitás. Ezt a kapacitást külső partnerekkel 1 hónap alatt sikerült feltölteni. A hűtőház megnövekedett tároló kapacitása végett beüzemelésre került egy ammóniás csoport aggregát. A megkétszereződött hűtött tér kiszolgálása nem okozott villamos energia költség növekedést. Átadásra került a szárazáru raktár, a bejárható állványrendszerrel lett szerelve. A raktár felgyorsította az üzem csomagolóanyag, fűszer és morzsa kiszolgálását. A bejárható állvány segíti a FIFO szerinti be- és kitárolást.